Yeşil Deniz Kabuğu-Özet-Sarah Jio

tarafından
5272
Yeşil Deniz Kabuğu-Özet-Sarah Jio

Bu Yazımızda Neler Var :

Sarah Jio

Sarah Jio, yine harka bir aşk romanı yazmış. Yeşil Deniz Kabuğu Türkçe olarak yayınlandığından beri hayranlarıyla buluşuyor. Bu romanı kurken yanınızdan mendilinizi asla ayırmayın. Geçmiş ile şimdiki yaşamlarını harmanlayarak kahramanlarından kadın olanın diliyle anlatılan kitap en çok kadınlar tarafından okunuyor. İnternet okuyucuları için kitabın pdf formatı da bulunduğunu hatırlatalım. Aşk romanlarının hüzünlü bir sonla bitmesinden hoşlanmayanların bu kitap için söyleyebileceği tek şey sonuyla ilgili olabilir.  “keşke daha mutlu bir son olsaydı” diyebileceğiniz kadar hüzünlü bir sonu var maalesef.

Yeşil Deniz Kabuğu *  Özet

Kitabımızın kadın kahramanı Kailey, Seeatle’da bir gazete muhabirdir. Genellikle sosyal konularda farkındalık oluşturmak üzere yazılar yazmaktadır. Yine böyle bir konu üzerinde “evsizlerin barınağı mahiyetindeki bir yapının yıkılması ile ilgili” araştırma yaparken nişanlısıyla yemek dönüşünde bir evsizle karşılaşır.

Evsiz adamın yüzüne dikkatle baktığı sırada gördüğü karşısında şok adeta şok geçirir. Bu 12 yıl önce kaybolan sevgilisi Cade nin ta kendisidir. Uzun yıllardır izini aramış ama bir türlü bulamamıştı.

Tam 12 yıl önce ev arkadaşı ile kaldığı yıllara gitti birden düşünceleri. Ev arkadaşı ile beraber barda tanıştığı Cade’ e âşık olan Kailey ona numarasını vermişti. Adeta büyülenmiş gibiydi. Cade bir yetenek avcısıydı ve birlikte çok eğleniyorlardı. Cade çok komik ve romantik bir adamdı. Sarhoş oldukları bir gece her ikisi de omuzuna “daima” anlamına gelen Fransızca bir dövme yaptırmıştı.

Zamanla Cade ve ortağı fikirsel alanda ayrılmaya başladılar. Cade yeteneği kaybetmeye başlamıştı. Zaman içinde çok fazla içmeye ve kendine bakmamaya başladı. O kadar üzüldü ki ne yapacağını bilemez bir halde onu terk etti. Bir daha onu aramak istediğinde hiçbir yerde bulamadı.

Şimdi o kadar aradığı adam karşısında duruyordu. Cade, eski sevgilisini tanımamıştı. Zayıflamış ve bakımsız haliyle tıpkı bir evsiz gibiydi işte. O Kailey’in hayatını kurtarmıştı. Şimdi sıra ondaydı. O da eski sevgilisinin hayatını kurtaracaktı. Tekrar karşılaştıklarında ona yemek yedirdi. Ama üçüncü karşılaşmada Cade çok fena dövülmüştü. Beyin sarsıntısı geçirdiği için hafıza kaybı vardı. Klinikte tedavi görmeye başladı. Bazı şeyleri zamanla hatırlamaya başlaması omuzlarındaki dövmeyi görmesiyle oldu.

Bundan sonra ortağının onu denize ittiğini hatırladı. Böylece eski ortağı tutuklandı. Zamanla iyileşmeye başlamasıyla Kailey ‘e olan aşkını hatırladı ve tekrar beraber olmak istediğini söyledi. Arada kalan Kailey ne yapacağına karar veremez. En sonunda Cade’yi tercih ederek nişanlısından ayrıldı.

Sade bir törenle evlenip deniz kenarında bir eve yerleştiler. Son derece huzurlu ve mutlu bir hayatları vardı. Bir gün Cade, bir sürprizle döneceğini söyleyerek çıktı ve geri dönmedi. Eve gelen telefondan sonra artık Cade’i tamamen kaybettiğini anladı. Cade’e hamile olduğunu bile söyleyememişti. Bir süre sonra eski nişanlısı ile evlenerek kızına baba olmasını sağladı. Aradan geçen yıllar Cade’i unutturmamış olsa da hayatına bir şekilde devam etti.