Açlık Diyeti ezber bozan kitaplar arasındaki yerini hızla alarak son zamanlarda raflardaki diyet kitaplarının içinden sıyrılmayı başardı. Diyetisyenlerin ve doktorların sürekli empoze etmek için uğraştıkları “sık ve az yiyerek zayıflama” devri son bulmak üzere. Yumurta kolesterol karşısında masumiyetini kanıtladı. Zeytinyağı ve tereyağ margarin ile girdiği savaştan galip ayrıldı. Şimdi de kilo vermek için, az ve sık yemek mottosu tarih olmak üzere.
Kilo vermek için aç kalmak gerektiğini bundan 5 yıl önce söyleseler kimse inanmazdı. Ama artık kadim tıp geleneğinin öğretilerini uygulayan toplulukların varlığı sayesinde aç kalmanın nimetlerinin farkına varıldı. Aç kalan vücut temel fonksiyonlarını yerine getirebilmek için yağ depolarını boşaltmaya başlayınca otomatik olarak kilo vermek mümkün oluyor.
Açlık Diyeti Kitap İnceleme
İnsanlar bu diyet sayesinde evlerinde mutfağın yerini dahi unutabilmektedir. Bir evde 15, 20, hatta 40 gün boyunca hiç tencere kaynamaması demek “işten artmaz, dişten artar” atasözünün de temellerini atmış olacaktır.
Açlık Diyeti isimli kitabın yazarı olan iç hastalıkları uzmanı D. Murat Balanlı, aç kalarak vücudumuzda hangi mekanizmaları harekete geçirildiğimizi irdeliyor. Zayıflama sağlayan açlığın sağlıklı yaşamın temel taşlarını nasıl sağladığını anlatıyor. Klinik çalışmalarından ve önerdiği yaşam tarzından, gıda destek ürünlerinden örnekler vererek mutluluk ve dengenin nasıl yakalanacağını anlatıyor.
“Açlıkta şifa var!” diyerek çıktığı bu yolda Hipokrat’tan İbn-i Sina’ya kadar kadim tıp geleneğinin öncülerinin düşünce ve uygulamalarına destek veriyor. Bunlardan öğrendiklerini kendi şifa uygulamalarına kılavuz olarak kullanması neticesinde bedenimizin şifaya nasıl kavuşacağını anlatıyor.
Artık kronik hastalıkların şifalanması, ömür boyu kullanılması gereken ilaçların bırakılmasına kadar gidecek olan gıdaların ilaç olarak kullanılma sürecine ışık tutuyor.
Açlık sonucunda ortaya çıkan ketonlar sayesinde beynimiz için hakikaten bir ziyafet sunuyor. İlham perilerinin bize ilham vermesine de vesile olan bu ketonlar sayesinde manevi ve bilinç düzeyimiz maksimuma çıkıyor.
Bu diyetin yapılabilmesi için midenizin ilk etapta sağlam olması ve bol su içmeye alışkın olmanızda fayda var. Aksi takdirde şifa bulmaya çalışırken midenizde bulunan bir yaranın mide duvarını delmesine sebep olabilirsiniz. Her diyette olduğu gibi bu diyete de başlamadan önce mutlaka bir dâhiliye uzmanına gitmeli ve gereken tahliller ile görüntülemeleri yaptırmalısınız.
Açlık Diyeti sayesinde dinçleşip şifalanırken hem zihin temizliği hem, beden temizliği hem de ruhani temizlik sağlamak mümkündür. Bu bağlamda Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) tarafından da öğretilen az yemenin faziletlerine bir kez daha vakıf olabilirsiniz.
Riyazat orucu ve açlık diyeti birbirine oldukça benzeyen uygulamalar olsa da aralarında uygulama ve asır farkları mevcuttur. Ancak Dörtlü şifa kanalı olarak değerlendirilen gerçek şifaya vakıf olmak için açlık diyeti biçilmiş kaftandır.
Dr. Murat Balanlı tarafından sanki ulvi bir görev olarak yazılan bu kitapta unutulmaya yüz tutmuş şifa öğretileri ve uygulamaları ele alınmış.